Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп

...
 Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Собствениците на оръжие официално подкрепиха Тръмп, той: Вие сте гръбнакът на Америка

 Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия Доналд Тръмп прикани притежателите на оръжия да гласоподават на изборите през 2024 година, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп приказва пред хиляди членове на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, която публично го поддържа тъкмо преди той да излезе на сцената на годишната им среща в Тексас в събота.
 
В речта си Тръмп съобщи, че Втората корекция на конституцията " е доста значима за гласуването " през ноември. Той сподели, че в случай че президентът демократ Джо Байдън " получи още четири години, те ще дойдат за вашите оръжия " и че това е " 100 % несъмнено ".
 
Администрацията на Байдън предприе редица ограничения за битка с насилието с огнестрелни оръжия, в това число ново предписание, което има за цел да затвори " малка врата " в закона, позволяваща продажбата на десетки хиляди оръжия всяка година от нелицензирани търговци, които не правят инспекции на предишното на купувачите.
 
Тръмп даде обещание да продължи да пази Втората корекция и се дефинира като " най-хубавия другар на притежателите на оръжия в Белия дом ", до момента в който Съединени американски щати са изправени пред рекорден брой смъртни случаи вследствие на всеобщи стрелби, отбелязва Българска телеграфна агенция. Миналата година станаха 42 всеобщи стрелби с 217 смъртни случая, което трансформира 2023-та в една от най-смъртоносните години в историята.
 
В петък в Минесота Тръмп сподели, че " хората, които имат оръжия, които законно имат оръжия, обичат оръжията и ги употребяват за верните цели " би трябвало да гласоподават за републиканците. Няма за кого другиго да гласоподават, тъй като демократите желаят да им лишават оръжията и ще им ги лишават, сподели Тръмп.
 
По време на речта си в Тексас той се нахвърли и върху самостоятелния претендент за президент Робърт Ф. Кенеди-младши, като го назова " коренен левичар " и " злополучие " и означи, че Кенеди един път е нарекъл Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия " терористична група ".
 
" Не хабете гласа си. Той ви назовава терористична група, а аз ви назовавам гръбнака на Америка ", сподели някогашният президент републиканец.
 
Кенеди сподели по-късно в изявление за Фокс нюз, че не си спомня туита от 2018 година и посочи, че не счита асоциацията за терористична група. Независимият претендент посочи също, че поддържа Втората корекция на конституцията.
 
Президентът демократ Джо Байдън трансформира ограничението на насилието с огнестрелни оръжия във значима част от своята администрация и от акцията за преизбиране, като сътвори Бюро за предварителна защита на насилието с огнестрелни оръжия, ръководено от вицепрезидента Камала Харис, напомня АП.
 
В изказване преди появяването на Тръмп на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия Камала Харис сподели, че " в миг, когато оръжията са причина номер едно за гибелта на деца и младежи в Америка, Доналд Тръмп обслужва оръжейното лоби и заплашва да утежни рецесията, в случай че бъде избран отново ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР